czwartek, 1 sierpnia 2013

Kolorowe pasty kanapkowe.


Kto gustuje w pastach do kanapek na pewno próbował przygotować którąś z nich.
Dziś postanowiłam wykorzystac biały twarożek i przygotować coś szybkiego, i lekkiego na śniadanie. Początkowo założeniem było przygotować jedynie pastę szpinakową, a w efekcie wyszły jej trzy rodzaje: pomidorowa, szpinakowa i jajeczna. 


Składniki


Pasta szpinakowa


kilka kostek zamrożonego szpinaku/ garść świeżego szpinaku
kostka twarogu
liście bazylii
sól
pieprz
pieprz cytrynowy
2 ząbki czosnku


Pasta jajeczna

3 jajka na twardo 
poł kostki twarogu
sól
pieprz 
mała szalotka
liście bazylii
odrobina żółtego sera


Pasta pomidorowa

2 małe, mocno dojrzałe pomidory
mała szalotka
ząbek czosnku 
małe opakowanie serka topionego 
liście bazylii


Przygotowanie

Każdą z past przyrządzamy w podobny sposób. Nie ma nic łatwiejszego.

W oddzielnych pojemnicznach blendujemy ze soba poszczególne składniki. Doprawiamy do smaku. 
Pasty najlepiej smakują z pysznym, swieżym, chrupiącym chlebem. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz