Składniki
1/2 kostki margaryny
szklanka mąki
4 łyzki mąki ziemniaczanej
5 łyżek cukru pudru
1 jajko
250 gr czereśni
mięta
Krem
2 tabliczki gorzkiej czekolady
250 gr serka mascarpone
2 łyżki mleka
Przygotowanie
Margarynę, makę, mąkę ziemniaczaną, cukier zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Foremki do tarteletek wysmarowujemy odrobiną masła. Foremki wykładamy ciastem.
Spód podpiekamy w piekarniku przez ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Kiedy tarteletki wystygną możemy nakladać masę:) Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Dekorujemy czereśniami i listkiem mięty :)
Serek mascarpone (temperatura pokojowa) miksujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy do niego roztopioną, ostudzoną czekolade. Delikatnie mieszamy.
PYCHOTA<3 MMMMMMMMMM
OdpowiedzUsuńAle to musi być pyszne
OdpowiedzUsuń