1 szklanka mleka
1 czubata szklanka mąki
woda gazowana - 100 ml
1 jajko
szczypta soli
2 łyżeczki cukru
Masa
1 opakowanie twarożku
cynamon
2 łyżeczki cukru pudru
kilka krówek toffi
Przygotowanie
Mleko, mąkę, wodę, cukier, jajko i szczyptę soli łączymy i dążymy do uzyskania gładkiej masy. Jesli ciasto będzie zbyt gęste należy dodać mleka/wody. Jeśli zbyt rzadkie - mąki. Do ciasta możemy dodać 3 łyżki oleju. Naleśnik podsmażamy z obudwu stron na rozgrzanej patelni.
Twarożek łączymy z cynamonem i cukrem. Dokładnie mieszamy.
Usmażone naleśniki smarujemy masą z twarożku. Dodajemy jeszcze cynamonu. Zawijamy. Tniemy na równe kawałki (jak na zdjęciu) uzyskując sushi :)
Krówki toffi rozpuszczamy. Tak przygotowanym sosem toffi polewamy danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz