wtorek, 30 lipca 2013

Naleśnikowe sushi z toffi


Składniki 

1 szklanka mleka
1 czubata szklanka mąki
woda gazowana - 100 ml 
1 jajko
szczypta soli 
2 łyżeczki cukru


Masa

1 opakowanie twarożku
cynamon
2 łyżeczki cukru pudru
kilka krówek toffi 



Przygotowanie

Mleko, mąkę, wodę, cukier, jajko i szczyptę soli łączymy i dążymy do uzyskania gładkiej masy. Jesli ciasto będzie zbyt gęste należy dodać mleka/wody. Jeśli zbyt rzadkie - mąki. Do ciasta możemy dodać 3 łyżki oleju. Naleśnik podsmażamy z obudwu stron na rozgrzanej patelni.

Twarożek łączymy z cynamonem i cukrem. Dokładnie mieszamy. 
Usmażone naleśniki smarujemy masą  z twarożku. Dodajemy jeszcze cynamonu. Zawijamy. Tniemy na równe kawałki (jak na zdjęciu) uzyskując sushi :) 

Krówki toffi rozpuszczamy. Tak przygotowanym sosem toffi  polewamy danie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz