niedziela, 14 kwietnia 2013
Deserro
Składniki
opakowanie serka mascarpone
dwie mleczne czekolady
kilka biszkopcików
3 łyżki mleka
garść borówek
gorzka czekolada do ozdoby
listek mięty
Jak przygotowujemy deser?
Czekoladę rozpuszczamy z 3 łyżkami mleka.
Kiedy lekko się schłodzi dodajemy do serka. Mieszamy dokładnie. Wkładamy do pucharków wcześniej na dno kładziemy biszkopt. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Czekamy az się zsiądzie.
Ozdabiamy listkiem mięty, borówkami i startą gorzką czekoladą.
Przy okazji zapraszam do siebie po więcej zdjęć - tych niekulinarnych:) Wizja Świata Trzecim Okiem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniammmm...moje dzieciaki oszaleja jak im to zrobie :))
OdpowiedzUsuńMam nadzieje, że będzie smakowało:):)
Usuń