środa, 28 listopada 2012

Przekładaniec

Skoro  blog rozpoczął swój "żywot" postanowiłam, że dla uczczenia tego wydarzenia pierwszym przepisem będzie "Przekładaniec".

Dla mnie to jeden z najprostszych, w miarę szybkich przepisów.



                                                                ,,Przekładaniec"


Składniki :



*opakowanie biszkoptów
*5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
* opakowanie kremu rumowego
*szklanka schłodzonego mleka
*masło - 2 łyżki
*dżem porzeczkowy

Jak przygotować to cudo?



Przygotowujemy krem rumowy według instrukcji na opakowaniu. Łączymy zawartość opakowania ze schłodzonym mlekiem i dodajemy jeszcze dwie łyzki masła. Mieszamy.

Kawę rozpuszczamy w małej ilości wody. Moczymy w niej biszkopty.

Deser jest bardzo prosty - polega na przekładaniu poszczególnych warstw. 
Układamy je według uznania. Ja zaczęłam od biszkoptów. Następnie dżem porzeczkowy, biszkopt, krem.

Deser odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby biszkopty jeszcze dokładnie zmiękły.


Tak jak mówiłam. Smaczne. Proste. I najważniejsze - łatwe danie. :)





Ingredients:   

* 1 pack ofsponge cakes

* 5 teaspoons of instant coffee 

* pack ofrum cream 

* a glass of chilled milk

* 2 tablespoons of butter 

* blackcurrant jam   



  We prepare rum cream according to the instructions on the package. We mix contents of the package with chillled milk. Add two tablespoons of butter. Mix it all together.  Dissolve coffee in small amount of water. Soak sponge cakes in it. The dessert is very simple - consists in transfering/shifting individual layers.  Put them as you want. I started from the biscuits. Then blackcurrant jam, sponge cake, cream.   Leave the dessertin the fridge for a while. Sponge cakes should get soft. Tasty. Simple. And the most important - easy dish.













A zdjęcia nie tylko kulinarne możecie oglądać tutaj :) 
http://www.facebook.com/pages/Wizja-%C5%9Bwiata-trzecim-okiem/216319415117817







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz