Przepis, który tak naprawdę do najtrudniejszych nie należy.
Dlatego gorąco zachęcam do przygotowania tego dania.
Najważniejsze to przyrządzić odpowiedni farsz. A uwierzcie - są olbrzymie możliwości w ilości kombinacji :)
Mój ulubiony to oczywiście szpinak i ser feta.
Do tego sos pomidorowy...
Palce lizać!
Cannelloni z serem feta i szpinakiem
Co przygotować? :)
125 gr makaronu
Cannelloni
opakowanie szpinaku
opakowanie sera feta
1 cebula
sos pomidorowy
zółty ser
czosnek
oliwa
sól i pieprz do smaku :)
Jak przygotować danie?:)
Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.
Dodajemy szpinak i krótko podsmażamy.
Na samym końcu łączymy go z serem feta.
Domowy sos pomidorowy doprawiamy do smaku przyprawami jakie preferujemy.
Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.
Całość zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy ok 15 minut (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni.
Pod koniec posypujemy startym, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.
:)
Chyba to nie jest zbyt trudne :)
Więcej oczywiście już niebawem :)
A po więcej zdjęć zapraszam tutaj :)
http://www.facebook.com/pages/Wizja-%C5%9Bwiata-trzecim-okiem/216319415117817
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz