czwartek, 29 listopada 2012

Cannelloni

I po raz kolejny.
Przepis, który tak naprawdę do najtrudniejszych nie należy.
Dlatego gorąco zachęcam do przygotowania tego dania.
Najważniejsze to przyrządzić odpowiedni farsz. A uwierzcie - są olbrzymie możliwości w ilości kombinacji :)
Mój ulubiony to oczywiście szpinak i ser feta.
Do tego sos pomidorowy...
Palce lizać! 




Cannelloni z serem feta i szpinakiem 


Co przygotować? :) 




125 gr makaronu 
Cannelloni
opakowanie szpinaku 
opakowanie sera feta
1 cebula
sos pomidorowy
zółty ser
czosnek
oliwa
sól i pieprz do smaku :) 
 

Jak przygotować danie?:) 


Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy szpinak i krótko podsmażamy. 
Na samym końcu łączymy go z serem feta.

Domowy sos pomidorowy doprawiamy do smaku przyprawami jakie preferujemy. 

Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.

Całość zalewamy sosem pomidorowym. Zapiekamy  ok 15 minut  (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni. 

Pod koniec posypujemy startym, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. 

:) 


Chyba to nie jest zbyt trudne :) 












Więcej oczywiście już niebawem :) 

A po więcej zdjęć zapraszam tutaj :) 

http://www.facebook.com/pages/Wizja-%C5%9Bwiata-trzecim-okiem/216319415117817





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz