poniedziałek, 15 lipca 2013

Pulpeciki w sosie koperkowym

Składniki 

mięso mielone- 40 dag
2 saszetki ryżu 
jajko
łyżka mąki
3 łyżki śmietany 18%
2 szklanki wody
bazyli
koperek



Przygotowanie

Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. 
Formujemy pulpeciki. 
Do wrzącej wody wkładamy pulpety, gotujemy na wolnym ogniu przez ok 15 minut. 

Mąkę mieszamy z 5 łyżkami wody. Łączymy ją z wywarem, w którym gotowaliśmy pulpety. Mieszamy. Dodajemy śmietarnę i posierany drobno koper. 

Podajemy z ugotowanym ryżem (według instrukcji na opakowaniu) i bazylią. 

Przepis brał udział w konkursie organizowanym przez blog
Mniam-mniam


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz