poniedziałek, 1 lipca 2013

Kanapki z pastą jajeczną na bazie twarożku.

Pasty to chyba najszybszy i najprostszy sposób na urozmaicenie śniadań. 

Składniki
bagietka/paluchy pełnoziarniste
100 gr twarożku
4 jajka na twardo
2 plastry sera żółtego
3 łyżki majonezu/jogurtu greckiego
cebulka
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
bazylia
pęczek koperku, pietruszki

Jajka na twardo obieramy. Kroimy na połówki. Łączymy z pociętymi plastrami sera, twarożkiem, jogurtem greckim i resztą składników. Wszystko umieszczamy w blenderze. 
Część koperku równiez dodajemy do pasty.
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy.
I pasta gotowa.
Kanapki możemy dekorować na końcu bazylią, posiekanym wczesniej  koperkiem. 
Posypujemy ulubionymi przyprawami. 
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz