W przerwie od nauki zaszalałam w kuchni.
W końcu!
Sezon truskawkowy jeszcze się nie skończył. Dlatego warto spórbować tej sałatki. Robiła ją pierwszy raz, konsumowałam ją również po raz pierwszy. Smak- inny. Wyszło zaskakująco dobre.
:)
Składniki:
sałata lodowa (zapewne lepiej srawdzi się mieszanka sałat)
mała pierś z kurczaka
kilka truskawek
bazylia
cebulka
czosnek
zioła prowansalskie
olej do smażenia
pieprz
sól
oliwa
Jak przygotować?
Nie oszukujmy się, to nie wymaga filozofii:)
Pierś z kurczaka kroimy w plasterki. Podsmażamy na patelni.
Umyte truskawki kroimy w ćwiartki.
Cebukę kroimy w plasterki, posypujemy solą.
Czosnek- drobno siekamy.
Sałatę układamy na talerzu. Dokładamy usmażoną pierś z kurczaka, truskawki, cebulkę. Polewamy oliwą.
Doprawiamy do smaku ziołami, pieprzem, solą i posypujemy liśćmi bazylii.
pychota :)
OdpowiedzUsuń