Koniecznie spróbujcie:)
Przygotuj :)
krewetki koktajlowe (świeże, mrożone), paczka
cebula, 1 sztuka
ciasto francuskie
serek topiony, 2 sztuki
czosnek, 2 ząbki
szklanka bulionu drobiowego
koperek, pietruszka
oliwa do smażenia
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą. Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki i mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy oczywiście użyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)
Z ciasta wycinamy kółka. Potrzebne nam na spód i wierzch koszyczków.
Z reszty ciasta wycinamy grubsze paski ciasta i obklejamy spód ciasta dookoła. Spód ciasta przekłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto na papierze do pieczenia wstawiamy do piekarnika. I pieczemy przez ok 10 minut.
Kiedy je wyjmiemy i trochę przestygnie, możemy do niego włożyć nasz farsz z krewetek. Posypujemy posiekanym koperkiem :)
To wcale nie jest takie trudne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz