czwartek, 2 maja 2013

Deser z kaszy manny


Przygotuj :) 

Mleko - niecała szklanka
kasza manna - 5 łyżeczek
1 łyżeczka cukru
szczypta cynamonu
granat
herbatniki
rodzynki
sok malinowy
mięta
pomarańcza
jabłko

Co dalej??


Mleko gotujemy. Dodajemy cukier.
Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną.

owoce obieramy i myjemy. 
Kroimy w kostkę bądź  inaczej wedle uznania.

Z granata wyjmujemy pestki.

Na dnie naczynia do deseru - układamy  pokruszone herbatniki, dodajemy kilka rodzynek i kładziemy pierwszą warstwę kaszy. 
Czynność z kolejnymi pietrami powtarzamy z wykorzystaniem owoców. 
Do ostatniej warstwy używamy pestek granatu. Polewamy odrobiną soku malinowego. 
Dekorujemy liściem mięty.

Odstawiamy na chwilę do schłodzenia.



Wizja Świata Trzecim Okiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz