czwartek, 2 maja 2013
Deser z kaszy manny
Przygotuj :)
Mleko - niecała szklanka
kasza manna - 5 łyżeczek
1 łyżeczka cukru
szczypta cynamonu
granat
herbatniki
rodzynki
sok malinowy
mięta
pomarańcza
jabłko
Co dalej??
Mleko gotujemy. Dodajemy cukier.
Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną.
owoce obieramy i myjemy.
Kroimy w kostkę bądź inaczej wedle uznania.
Z granata wyjmujemy pestki.
Na dnie naczynia do deseru - układamy pokruszone herbatniki, dodajemy kilka rodzynek i kładziemy pierwszą warstwę kaszy.
Czynność z kolejnymi pietrami powtarzamy z wykorzystaniem owoców.
Do ostatniej warstwy używamy pestek granatu. Polewamy odrobiną soku malinowego.
Dekorujemy liściem mięty.
Odstawiamy na chwilę do schłodzenia.
Wizja Świata Trzecim Okiem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz