sobota, 18 maja 2013

Czarna polewka

Czego potrzebujesz?:) 



kaczka
krew z kaczki
woda, 2 l
por
natka pietruszki
marchewki, 2
pieprz sól do smaku
ziele angielskie, 5 ziaren
2 łyżki stołowe mąki
cukier, 2 łyżeczki
świeży sok z cytryny, 1 łyżka
makaron


Przygotowanie!


Kaczkę gotujemy razem z warzywami. Po ugotowaniu części kaczki i włoszczyznę wyjmujemy z bulionu.

 Krew zaprawiamy łyżeczką soku z cytryny i 1 łyżkę stołową mąki. Dodajemy cukier. Zaprawioną krew dodajemy do rosołu. Czekamy aż się zagotuje. Doprawiamy do smaku.

 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Danie posypujemy posiekaną pietruszką.

Do zamieszczenia wpisu z przepisem natchnął mnie artykuł z moim zdjęciem, na który wpadłam przypadkowo przeglądając strony kulinarne;) 
Artykuł

Zapraszam również na stornę;) 
Wizja Świata





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz