wtorek, 30 kwietnia 2013

Łosoś ze szpinakiem i ryżem

Coś - z miłości do łososia i szpinaku :) 

Przygotuj 


filet świeżego łososia
szklanka ryż
1 pomidor
ser feta
szpinak
1 duża cebula
migdały
oliwa
sos sojowy
sól
pieprz
migdały
ząbek czosnku


Przygotowanie dania



Łososia przez kilka godzin marynujemy w sosie sojowym, wyciśniętym ząbku czosnku, soli i pieprzu. Można również dodać innych przypraw.

Cebulę podsmażamy na oliwie i dodajemy do niej szpinak. Na samym końcu dodajemy ser feta. Doprawiamy pieprzem do smaku.

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jeśli wyjdzie lekko rozgotowany bedzie lepszy. Do małej miseczki przepłukanej wodą wkładamy ryż. Odstawiamy na 10 minut.

Łososia pieczemy w temperturze 200 stopni piekarnika i na ok 20-25 minut.

Podajemy wedle uznania ;) Na koniec posypujemy migdałami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz