czwartek, 18 kwietnia 2013
Krewetki
Do przygotowania
paczka krewetek tygrysich (świeże albo mrożone)
2 opakowania serka topionego (może być smakowy)
2 ząbki czosnku
1 mała cebulka
szklanka bulionu drobiowego
paczka makaronu (dowolny) ja użyłam muszli
koperek
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz
Przygotowanie
Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą, obieramy ze skorupki.
Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki. Mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy uzyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Odcedzamy i dodajemy do gotowych krewetek w sosie na patelni. Najlepiej jeśli trochę zastygnie.
Potem posypujemy posiekanym koperkiem.
I gotowe.
https://www.facebook.com/FiorOf
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz