czwartek, 18 kwietnia 2013

Krewetki


Do przygotowania


paczka krewetek tygrysich (świeże albo mrożone)
2 opakowania serka topionego (może być smakowy)
2 ząbki czosnku
1 mała cebulka
szklanka bulionu drobiowego
paczka makaronu (dowolny) ja użyłam muszli
koperek
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz


Przygotowanie



Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą, obieramy ze skorupki.
Na oliwie podsmażamy  cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli  i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.

Pod koniec gotowania dodajemy serki. Mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy uzyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 
Odcedzamy i dodajemy do gotowych krewetek w sosie na patelni. Najlepiej jeśli trochę zastygnie.

Potem posypujemy posiekanym koperkiem.

I gotowe. 

https://www.facebook.com/FiorOf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz