piątek, 4 stycznia 2013

Przekąska dla łasuchów.

Dziś coś szybkiego i prostego. Głównie takie przepisy królują w mojej kuchni. Nie ma tu wielkiej filozofii.
Idealne na przekąskę lub kolację. Wszystko zależy od Waszych upodobań. Nie będę się zbytnio rozdrabniać. Sama tego nie lubię czytając blogi kulinarne :)


Składniki

Kilka plastrów żółtego sera
2 pomidory
1 cebula
liście szpinaku
ciasto francuskie
szynka (inna wędlina bądź kiełbasa)
koperek
oregano
sól
pieprz


Przygotowanie.

Na cieście francuskim rozkładamy liście szpinaku i za pomoca wałka "wbijamy" je w ciasto.
Ciasto na papierze do pieczenia układamy na blaszce. Układamy na nim pokrojone pomidory, cebulkę, szynkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 15-20 minut.
Na koniec dodajemy przyprawy, ser i posypujemy szczypiorkiem.
Wszystko według uznania :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz