Przekąska dla łasuchów.
Dziś coś szybkiego i prostego. Głównie takie przepisy królują w mojej kuchni. Nie ma tu wielkiej filozofii.
Idealne na przekąskę lub kolację. Wszystko zależy od Waszych upodobań. Nie będę się zbytnio rozdrabniać. Sama tego nie lubię czytając blogi kulinarne :)
Składniki
Kilka plastrów żółtego sera
2 pomidory
1 cebula
liście szpinaku
ciasto francuskie
szynka (inna wędlina bądź kiełbasa)
koperek
oregano
sól
pieprz
Przygotowanie.
Na cieście francuskim rozkładamy liście szpinaku i za pomoca wałka "wbijamy" je w ciasto.
Ciasto na papierze do pieczenia układamy na blaszce. Układamy na nim pokrojone pomidory, cebulkę, szynkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 15-20 minut.
Na koniec dodajemy przyprawy, ser i posypujemy szczypiorkiem.
Wszystko według uznania :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz